Vuosien varrella olemme Golden Shinella keränneet kokemusta monenlaisista siivoustöistä. Siivousalalla tekniikat edistyvät nopeasti ja uuden laitteiston määrä kasvaa, mutta Golden Shine on aina pysynyt ajan tasalla. Vuorossa on lyhyt historiikki Golden Shinen yrityssiivouksista!

Haluatko lukea palveluistamme? Siirry tästä!

Ikkunanpesut Rakennussiivoukset Toimistosiivoukset

 

Tarinamme alkaa vuodesta 2009, jolloin Ville ja Jonathan hoitivat kaikki Golden Shinen siivoukset kahteen pekkaan. Yrityssiivoukset ovat olleet tärkeä osa yrityksemme toimintaa alusta alkaen. Aloitellessamme toimintaamme siivosimme pääasiassa yhtä K-ryhmän markettia ja teimme kotisiivouksia ja ikkunanpesuja yksityisasiakkaille. Kotitalouspuolella toimimme jo tuolloin koko nykyisellä palvelualueellamme eli Turku – Kaarina – Lieto -akselilla. Yrityssiivoukset teimme Liedossa. Elintarviketeollisuuden siivous on sittemmin jäänyt, mutta tilalle on tullut paljon muuta.

Ikkunanpesua viiden vuoden kokemuksella

Ikkunoiden peseminen on siis ollut yksi siivousyrityksemme tärkeimmistä palveluista heti alkuajoista lähtien. Ensin teimme ikkunanpesuja yksityisille kotitalouksille, useimmiten ihan normaalin kotisiivouksen yhteydessä. Vuosien varrella pestyjä ikkunoita on kertynyt lukematon määrä ja sitä kautta myös viljalti kokemusta. Ikkunanpesutekniikka onkin Villen mukaan kehittynyt valtavasti, vaikka ikkunanpesun perusvälineet eli pesuri ja lasta ovat pysyneet ennallaan. Pesutekniikan kehittymisen myötä palvelu on muuttunut ihan konkreettisesti erilaiseksi: työnjälki on luonnollisesti parantunut huimasti, mutta työ on myös tehostunut ja muuttunut siten edullisemmaksi asiakkaalle.

Golden Shinella olemme viimeisen parin vuoden aikana keskittyneet pesemään pääasiassa yritysten ikkunoita. Kun Ville sai koulutuksen henkilönostimen käyttöön vuonna 2010, meille avautui mahdollisuus siirtyä tekemään isompia projekteja yrityssiivouksissa. Nostimella pystymme pesemään kerrostalojen ikkunoita sekä isojen tehtaiden ja toimistojen ulkoikkunoita. Ketteränä laitteena henkilönostin auttaa meitä pesemään myös hyvin vaikeapääsyisiä ikkunoita hankalissakin olosuhteissa. Olemme tehneet paljon ikkunoiden ja muiden lasipintojen pesuja myös sisätiloissa. Nämä ovat olleet erittäin kiinnostavia projekteja. Olemme olleet mukana esimerkiksi laivaterminaalin loppusiivouksessa.

Tutustu tarkemmin ikkunanpesuihin täältä!

 

Rakennussiivoukset seuraava kasvualue

Rakennussiivouksien taival alkoi Golden Shinella hyvin pienestä. Tarjosimme aluksi yksityisille kotitalouksille siivousapua remonttien ja muiden rakennusprojektien yhteyteen. Pääasiassa teimme siis remontin jälkeisiä loppusiivouksia. Kun remonttisiivoukset alkoivat luistaa ja kokemusta oli tullut lisää, aloimme tehdä pienten rakennusliikkeiden loppusiivouksia. Sittemmin olemme siirtyneet vielä isompien rakennuttajien palvelukseen. Tarjoamme suurille rakennusfirmoille remonttisiivousta sekä rakentamisen aikaista ja loppusiivousta. Nykyään Golden Shinen tarjoamista siivouspalveluista merkittävä osa koostuu rakennussiivouksista ja kasvuennusteet tällä sektorilla näyttävät erittäin hyviltä.

Golden Shine on erittäin kilpailukykyinen rakennussiivouksissa. Olemme pieni ja ketterä siivousfirma, joka pystyy hoitamaan isojakin projekteja nopealla aikataululla ja edullisesti. Rakennustyömailla on tyypillistä, että tyytymättömyys siivousfirman työnjälkeen johtaa siivouksesta vastaava firman nopeaan vaihtamiseen. Usein Golden Shine onkin tullut mukaan projekteihin juuri tällaisessa vaiheessa, jossa tarvitaan uutta siivousyritystä työmaalle nopeasti. Työmaalle päästyämme ja siivoustyöt aloitettuamme on erinomainen työnlaatu tullut jokaiselle selväksi. Kaikki työmaasiivoukset, jotka olemme hoitaneet, on viety loppuun asti. Yksikään projekti ei ole jäänyt kesken.

Kun siivousliikkeemme nimi on tullut tutuksi työmailla ja rakennus- tai vastaavien mestareiden keskuudessa, on myös työtarjouksia alkanut tulla runsaasti. Palvelemme säännöllisesti esimerkiksi useita huoneistoremontteja tekeviä rakennusliikkeitä, jotka ovat projektista toiseen olleet erittäin tyytyväisiä tarjoamaamme siivouspalveluun.

Tutustu tarkemmin rakennussiivouksiin täältä!

Toimistosiivous on kehittynyt ekologisempaan suuntaan

Olemme Golden Shinella tehneet toimistosiivouksia miltei alkumetreiltä lähtien. Samoin kuin ikkunanpesuissa ja rakennussiivouksissa, myös toimistosiivoukset lähtivät pienestä liikkeelle. Aluksi siivosimme pieniä muutaman hengen toimistotiloja, joiden lisäksi kuitenkin hyvin nopeasti pääsimme siivoamaan myös isoja toimistoja. Pienten tai keskikokoisten liiketilojen siivous on edelleen toiminnassamme tärkeällä sijalla.

Siivoamme mm. seuraavia liiketiloja: 

  • Pieniä kauppoja ja liiketiloja
  • Hoitolaitoksia
  • Optiikkaliikkeitä
  • Kampaamoja
  • Katsastusasemia
  • Turvallisuuspalveluiden tiloja
  • Konttoreita ja toimistoja

Tarjoamistamme yrityssiivouksista toimistosiivous on muuttunut ajan mittaan eniten. Suurimmat muutokset liittyvät lähinnä siivoustekniikoihin, joilla siivouksesta on pyritty tekemään entistäkin ekologisempaa. Ekologisessa toimistosiivouksessa tärkeällä sijalla on vedenkäytön optimointi. Tämä tarkoittaa käytännössä pääasiassa siirtymistä nihkeäpesuun. Kiinnostaako sinua ekologinen yrityssiivous? Lue lisää Golden Shinen ekologisesta yrityssiivouksesta täältä.

Siivoustekniikat ovat myös monilta muilta osin muutoksessa. Esimerkiksi klassinen siivousväline, sumutinpullo, on häviämässä kokonaan siivousliikkeiden käytöstä. Sumutinpullon käyttö aiheuttaa monia ongelmia, joista ehkä merkittävin on se, että sumutettaessa hengitysilmaan leviää pesuaineen hiukkasia. Pesuainejäämät hengitysilmassa huonontavat sisäilman laatua.

Toinen ongelma sumutinpullossa on sen aiheuttama rasitus esimerkiksi toimistosiivoojalle. Jatkuva sumuttaminen ei ole hyväksi kämmenelle eikä kyynerpäälle, koska liike on hyvin epäergonominen ja aiheuttaa monenlaisia kiputiloja. Yrityssiivooja onkin korvannut sumutinpullon toisennäköisellä toimintatavalla. Siivooja kaataa veden ja pesuaineen suoraan pesuliinaan, jolloin ilmaan ei leviä hiukkasia, ei seuraa epäergonomisia liikkeitä ja siivoustyö ohjautuu entistä enemmän kohti toivottua nihkeäpyyhintää.

Tutustu tarkemmin toimistosiivouksiin täältä!

 

Miten yrityssiivoukset muuttuvat, Ville Hellgren?

Me Golden Shinella olemme panostaneet ekologisuuteen jo vuosien ajan ja uskomme, että tämä trendi tulee jatkumaan ja vahvistumaan edelleen. Monille asiakkaillemme siivouksen vihreä puoli on jo nykyään kynnyskysymyksen asemassa: jos siivousfirma ei pysty toimimaan ympäristöystävällisesti, ei siivoussopimusta tehdä. Asiakkaillemme on tärkeää, että yrityssiivous toteutetaan sopusoinnussa asiakasyrityksen arvojen kanssa.

Pyrimme jatkuvasti kouluttamaan työntekijöitämme, jotta saamme uudet ja parhaat siivoustekniikat käyttöömme mahdollisimman nopeasti. Tällä tavoin hiomme palvelumme mahdollisimman hyväksi. Tällä hetkellä Golden Shinella on käynnissä erinäisiä koulutusprojekteja. Esimerkiksi Ville ja Jonathan suorittavat parhaillaan toimitilahuoltajan tutkintoa, jossa he ovat valinneet erikoistumisalueekseen yrityssiivoukset. Kyseessä on periaatteessa laitoshuoltajan koulutus, mutta Villen ja Jonathanin valitsema koulutus on sitä huomattavasti laajempi.

Koulutuksessa käydään käytännössä ja teoriassa läpi toimisto- ja rakennussiivouksen alueita, joista meille on tietenkin suoraa hyötyä omassa työssämme. Yrityssiivous on niin laaja ja muuttuva alue, että ajan tasalla pysyminen vaatii jatkuvaa kehittymistä ja opiskelua. Koulutusta on vielä vajaat kaksi vuotta jäljellä, mutta paljon on jo ehditty oppimaan.

Koulutuksen lisäksi Golden Shinen yrityssiivous tulee ottamaan edistysaskeleita myös laitteiston saralla. Koneita ja laitteita meillä alkaa olla jo kadehdittava määrä, mutta tarvetta on myös uusille. Seuraavaksi on hankinnassa ainakin vahanpoistoon tarkoitettu kone sekä kone, jolla pystymme pesemään ikkunoita entistäkin tehokkaammin. Tästä ja kaikesta muusta innostavasta voi lukea tulevista postauksistamme.

Muut Golden Shinen tarjoamat yrityssiivoukset:

-Linda

Yrityssiivoukset pitävät sisällään mm. Ikkunanpesua henkilönostimella Sagassa