Ekologinen siivous on kunniakysymys meillä Golden Shinella. Ympäristöystävällisyys on yksi tärkeimmistä arvoista, jotka ohjaavat toimintaamme.– Miten ekologinen siivous näkyy Golden Shinen arjessa, Ville Hellgren?

– Olemme perehdyttäneet kaikki työntekijämme luontoystävällisen siivouksen saloihin ja ympäristöystävällisyys näkyykin meillä kaikissa työvaiheissa.

– Kerro vähän lisää näistä työvaiheista.

– Karkeasti voidaan sanoa, että ympäristöystävällinen siivous näkyy kolmessa kohdassa: siivousvälineissä, puhdistusaineissa sekä siivousmenetelmissä.

1) Siivousvälineiden ympäristöystävällisyys tarkoittaa lähinnä sitä, että välineet ja laitteet toimivat energiatehokkaasti sekä kuluttavat optimaalisen määrän vettä. Tärkeää on myös se, että suosimme kestäviä ja pitkäaikaisia siivousvälineitä sekä suuren vaihtuvuuden siivousvälineissä suosimme uusiutuvia raaka-aineita. Kaiken kaikkiaan voidaan sanoa, että olipa sitten kyseessä lattianpesukone tai teollisuuspölynimuri, ekologinen siivous varmistetaan huoltamalla ja korjaamalla välineitä ja laitteita tarvittavin määräajoin. Käyttämämme koneet ovatkin toimintakuntoisina hyvin ekologisia ja meidän tehtäväksemme jää niiden pitäminen toimintakuntoisina.

2) Puhdistusaineiden rooli ekologisessa siivouksessa on merkittävä. Lähtökohtana tietenkin on, että käytämme ympäristömerkittyjä aineita, jotka tutkitusti kuormittavat vähemmän ympäristöä ja vesistöjä. Käyttämällä oikeanlaisia pesuaineita voimme myös vähentää vedenkulutusta. Vedenkulutuksen pienentämisessä ei ole kysymys kompromissista, vaan oikeilla aineilla kykenemme tuottamaan samanlaisen tai paremman lopputuloksen vähäisemmällä vedellä. Kun vettä säästyy, on siivouskin ympäristöystävällisempää.

3) Ekologisilla siivousmenetelmillä jokainen työntekijämme vaikuttaa henkilökohtaisesti omaan ympäristöönsä. Ekologiset siivousmenetelmät ovat valtavan suuri aihe ja siinä riittää paljon opittavaa. Siksi koulutamme työntekijöitämme jatkuvasti. Yksi konkreettinen esimerkki ekologisesta siivousmenetelmästä on mikrokuituliinojen käyttö. Suosimme mikrokuituliinojen käyttöä, koska tällöin kemikaalien ja veden kulutus vähentyy. Koulutuksissa käymme läpi myös paljon muita tapoja optimoida vedenkulutusta. Näitä ovat esimerkiksi nihkeäsiivous, koneiden käyttöosaamisen parantaminen, pesuaineiden annostelun painottaminen sekä kaikenlainen tietotaidon lisääminen eri pesuaineissa sekä siivoustilanteissa. Lisäksi keskeisellä sijalla ekologisissa siivousmenetelmissä on asianmukainen kierrätys ja jätehuolto.

Linda